De saroniska öarna, söder om Aten, är ett bra område för lätt segling eller för kortare hyresperioder. Du kan kombinera vackra öar med Peloponnesos storslagna östra kust. Segla till kosmopolitiska hamnstäder, antika tempel, små fridfulla fiskebyar och orörda naturhamnar. Det finns gott om skyddade vikar där du kan ta ett mysigt lunchstopp för ett dopp i det turkosa vattnet.

Vår bas ligger på atenska rivieran i marina Alimos i Kalamaki en dryg halvtimme från flygplatsen. Kontakta oss så arrangerar vi transfer åt er!

Seglingen i Grekland uppskattas väldigt mycket av våra kunder, eftersom den erbjuder något för de flesta. Egeiska havet bjuder på lite kraftigare vind och varierande segling och Saroniska bukten något lugnare. Med Sunsails nya bas i Lavrion upptäcker man lätt Egeiska havet och Kykladerna. Med Alimos marina, i utkanten av Aten, som utgångshamn kan du på en vecka hinna med samtliga större öar i Saroniska bukten, Egina, Poros, Hydra och Spetses. Avstånden är relativt korta, med dagsetapper på ca 15-20 NM och vindarna är med måttliga här utmed Peloponnesos kust jämfört med öarna i Egeiska havet. Av denna anledning förlägger vi också många av våra företagsarrangemang här, då även flygförbindelserna till Aten och mellan öarna är utmärkta hela året om.

Ruttförslag 7 dagar:

Dag 1 Ankomst Alimos Marina
Dag 2 Epidavros 31 NM
Dag 3 Hydra 32 NM
Dag 4 Spetses 15 NM
Dag 5 Poros 26 NM
Dag 6 Egina 13 NM
Dag 7 Åter Alimos 17 NM

Ruttförslag 14 dagar:

Dag 1 Kalamaki – Egina 20 ΝΜ
Dag 2 Egina – Idra 30 ΝΜ
Dag 3 Idra – Porto Heli 18 ΝΜ
Dag 4 Porto Heli – Monemvassia 38 ΝΜ
Dag 5 Monemvassia – Kithira 37 ΝΜ
Dag 6 Kithira – Elafonissos 14 ΝΜ
Dag 7 Elafonissos – Gerakas 33 ΝΜ
Dag 8 Gerakas – Leonidio 24 ΝΜ
Dag 9 Leonidio – Nafplio 26 ΝΜ
Dag 10 Nafplio – Spetses 27 ΝΜ
Dag 11 Spetses – Poros 28 ΝΜ
Dag 12 Poros – Egina 14 ΝΜ
Dag 13 Egina – Kalamaki

Vi rekommenderar Greek Waters Pilot av Rod Heikell (Imray förlag) som köpas på nautiska magasinet eller hos vissa nätbokhandlare för hemleverans. Boken omfattar 350 sidor med all information som seglaren behöver.

Göran Schildt’s böcker är också mycket bra;  I Odysseus kölvatten, Ikaros hav, Dianas ö m.fl

Praktiska sjökort från Imray kan beställas av nautiska magasinent;  G11 täcker Korfu-Levkas, G12 Levkas-Zakinthos, G14 Saroniska öarna, G31-34 Kykladerns, G32+G35 Tolvöarna.

Saroniska och Argoliska öarna och östra Peloponnesos ett väl skyddad seglingsområde med moderata vindar på 5-10 m/s, vanligtvis från N till N, idealiska för avkopplande segling. I Argoliska bukten (området söder och väster om Hydra) dominerar under sommaren vindar från SO med styrkor på 5-10 m/s. Under vår och höst är vindarna svagare och mestadels sydliga i hela området.

Hyr förstklassiga segel och motorbåtar. Välkommen ombord!