Företagssegling
Vi arrangerar spännande företagsseglingar i Stockholms skärgård ombord på stora bekväma och snabbseglande båtar med besättning. Segling är en enastående teambuildingaktivitet och tillsammans med våra erfarna skeppare och topputrustade båtar skapar vi bästa möjliga plattform för att lyckas med en viktig konferens, kundaktivitet eller kick-off. Boka ett seglingsevent med Sailmarine och upptäck vad naturkraften i öppna fjärdar, lugna vikar och vackra bergshällar möjliggör för att skapa lönsammare kundrelationer, effektivare projektgrupper eller bara belöning för personal som kämpat hårt för att uppnå företagets affärsmål.

Nedan har du ett urval av våra mest populära events för 4-100 personer och 1-10 båtar som vi genomfört för hundratals grupper. Våra seglingsevent utgår från Strandvägen, Waxholm, Saltsjöbaden eller en utgångspunkt vald av dig, varför inte segla till en kursgård, konferensanläggning eller skärgårdskrog?

Vill du veta mer? Klicka på kontakta oss till vänster för en offert eller ring oss: 08-240 230.

Kick-off
Segla på kick-offen och stärk sammanhållningen på företaget. Det är den bästa tänkbara teambuilding-aktivitetoch gruppens dynamik utvecklas naturligt när ni seglar tillsammans. Välj att tillbringa tiden ombord på båtarna med gemensam matlagning i naturhamn eller kombinera seglingen med restaurangbesök på en skärgårdskrog i någon populär gästhamn.

Så här går det till:
 • Skepparna välkomnar er ombord och går igenom förutsättningarna för kickoffen. Alla informeras om säkerheten ombord. Packning stuvas i hytterna, båtarna är bunkrade för seglingen och i varje hytt finns sängkläder och på toaletterna handdukar. Snart är vi på väg…
 •  Ni behöver inga förkunskaper och alla får pröva på att styra, skota och navigera. Stämningen är på topp!
 •  Alla våra båtar är godkända för att ta passagerare och följer myndigheternas krav på säkerhet ombord. Börjar det regna finns sjökläder att tillgå för alla ombord. Det är bra om ni är klädda för utomhusaktivitet med en vindtät jacka och mjuka ”non mark” skor (typ gympaskor).
 • Beroende på seglingens längd planerar vi in ett par kortare race på väg mot naturhamnen, skärgårdskrogen eller konferensanläggningen. Flygande start och målgång mellan lämplig prick och land. På VHF:en ropas startsignalerna ut och när starten går gäller det att trimma seglen annars blir vi omseglade….
 • Under seglingen uppmuntrar skepparen alla att delta med bra tips och lättförståeliga instruktioner. Motiverade besättningar seglar nu för fulla segel och visst kommer man förbi nästa båt om man bara kan ta hennes vind. Eller vi kanske ska ta en annan väg….klart för slag!
 • Efter seglingen angör vi en skyddad vik och ankrar båtarna bredvid varandra. Seglingen på dagen följs av mat och dryck i land (tillval), några går till bastun, andra tar det bara lugnt och inväntar middagen. Grillning på klipporna i solnedgången. Tänk att efter en spännande segling har vi funnit en alldeles egen klippa att ankra alla båtarna vid. Alla är uppe sent, några hela natten…..
 • Frukost (tillval) ombord på båtarna och en uppfriskande promenad i land. Sen är det dags att segla igen. Ny destination väntar till kvällen eller så avslutar vi vid en hamn för transport tillbaka till stan.
Populära tillval:
 • En passande motorbåt som sköter start- och målskott, tar bilder och videofilmar. Kanske vill inte någon i gruppen vara med och segla och då kan man följa med följebåten. Eller så behöver vi senare under dagen hämta någon som haft ett viktigt möte.
 • Måltider ombord på båten eller på skärgårdskrog. Vi skräddarsyr efter era behov.
 • Skumpa på klippan efteråt. Tänk att det var vi som var snabbast i mål just idag… Kommer ni ihåg kick-offen 2011? Den måste upplevas igen…
 • Aktiveteter i land. Kombinera seglingen med aktiviteter i land, dragkamp, lerduvskytte, orientering, rundvandring på ön med guide. Just precis allt är möjligt.
Konferens
Den lönsammaste plattformen för framgångsrika möten och relationer finns i skärgården. Starta därför konferensen med segling till en sjönära kursgård för att fortsätta i bekväma möteslokaler. Eller segla till naturhamn och konferera i en tjärdoftande varvsbyggnad vid vattnet.

Så här går det till:
 • Ni väljer varifrån och till vilken anläggning ni ska segla. Vi angör båtarna vid överenskommen startpunkt och ser till att ni är framme i tid vid anläggningen.
 • Skepparna välkomnar er ombord och går igenom förutsättningarna för seglingen. Alla informeras om säkerheten ombord. Packning stuvas i hytterna, båtarna är bunkrade med dryck och frukt.
 • Ni behöver inga förkunskaper och alla får pröva på att styra, skota och navigera.
 • Alla våra båtar är godkända för att ta passagerare och följer myndigheternas krav på säkerhet ombord. Börjar det regna finns sjökläder att tillgå för alla ombord. Bra om ni är klädda för utomhusaktivitet med en vindtät jacka och mjuka ”non mark” skor (typ gympaskor).
 • Beroende på seglingens längd kan vi planera in ett par kortare race på väg mot konferensanläggningen. Eller bara njuta av lite skön segling med en stor båt.
 • De som vill får bra tips och lättförståeliga instruktioner av skepparen. Det kanske är första gången på en stor båt och tänk att jag styr båten själv nu…
Det går även att konferera ombord:
 • Alla punkter ovan.
 • Våra båtar har stora salonger och LCD-skärmar för presentationer. Det brukar gå bra att sitta bekvämt 6-8 personer i varje båt.
 • Ett skräddarsytt förslag med måltider, aktiviteter i land och föreslagna naturhamnar.
Regattasegling
Genomför en spännande regattasegling ombord på stora segelbåtar med gemensam start och inspirerade grupper ombord på varje båt. Vi seglar en bana anpassad efter väder och vind med två starter under ett par intensiva timmar. Utgå från Strandvägen, Waxholm, Saltsjöbaden eller en sjönära plats, kanske en konferensanläggning eller en skärgårdskrog.

Så här går det till:
 • Skepparna välkomnar er ombord och går igenom förutsättningarna för regattan. Alla informeras om säkerheten ombord. Ni behöver inga förkunskaper och alla får pröva på att styra, skota och navigera.
 • Alla våra båtar är godkända för att ta passagerare och följer myndigheternas krav på säkerhet ombord. Börjar det regna finns sjökläder att tillgå för alla ombord. Det är bra om ni är klädda för utomhusaktivitet med en vindtät jacka och mjuka ”non mark” skor (typ gympaskor).
 • Vi genomför en eller två gemensamma starter och banans längd anpassas efter väder och vind. Innan starten trimmas besättningarna och är väl förberedda när startskottet går.
 • Under seglingen uppmuntrar skepparen alla att delta med bra tips och lättförståeliga instruktioner. Motiverade besättningar seglar nu för fulla segel och visst kommer man förbi nästa båt om man bara kan ta hennes vind. Eller vi kanske ska ta en annan väg….klart för slag!
 • Resultatet får en kontaktperson på företaget i samband med att seglingen avslutas. Är det många båtar använder vi LYS-tabellen för att kompensera eventuella skillnader mellan båtarna.
Populära tillval:
 • Följebåt som sköter start- och målskott, tar bilder och videofilmar. Kanske vill inte någon i gruppen vara med och då kan man följa med följebåten.
 • Skumpa på bryggan efteråt och prisutdelning med pompa och ståt. Tänk att det var vi som var snabbast i mål just idag…
 • Pokal till alla som varit med och lite större till ettan, tvåan och trean… Kanske finns det ett bra namn för regattan. Varför inte företagets namn följt av regatta och år. Det kanske blir en tradition….
 • Regattamiddag på skärgårdskrog, vi vet vilka som gör den godaste maten och skapar den bästa stämningen för en storslagen avslutning på en oförglömlig seglingsdag. Segerbanketten blir lika minnesvärd som seglingen…
 • Regattalunch på skärgårdskrog om vi seglar på förmiddagen. Tillbaka till jobbet eller konferensen…