Allmänt
På Kanarieöarna väntar dig en avslappnad och sofistikerad atmosfär, med vackert landskap, bra vindar och fantastisk segling. Ögruppen består av Teneriffa, Gran Canaria, La Palma Fuerteventura och Lanzarote och två, små orörda öar, Hierro och Gomera.

Kanarieöarna kallas för ”The Land of Eternal Spring” och av goda skäl. Det subtropiska klimatet regleras av golfströmmen och passadvindarna. Alla tider på året är en bra tid att besöka ögruppen med garanterad sol och nästan ingen nederbörd!

Vår bas ligger på Teneriffa och efter en kort transfer är du på marinan.

Resfakta
Flyg:

Det går direktflyg och charterflyg till Teneriffas båda flygplatser. Från Teneriffas norra flygplats tar det cirka 15 minuter till vår bas. Flygbiljetter bokar du enklast på hemsidan genom vår sökmotor.

Transfer:

Vår bas ligger 15 minuter flygplatsen (Teneriffas norra flygplats). Kontakta oss så arrangerar vi transfer åt er!

Språk och valuta:

På kanarieöarna används EURO (EUR). Det finns växlingskontor och uttagsautomater på flygplatsen och turistorterna.
Kort fungerar som betalning på dom flesta turistorterna men det kan alltid vara bra att ha med sig kontanter ändå.

Turistinformation:

Kanarieöarnas turistcenter:
http://www.turismodecanarias.com/

Turistguide till teneriffa:
http://www.tenerife.nu 

Sjökort och literatur:

Det finns alltid sjökort över det aktuella seglingsområdet ombord på båten.

Segling
Seglingen runt kanarieöarna erbjuder fantastisk segling ute till havs i klarblått vatten.
Ögruppen är utsträckt i öst-västlig riktning och man väljer gärna en fördelaktig kurs för att segla med så hög fart som möjligt. Det är inte ovanligt att man seglar 50-70 sjömil per dag. Avstånden mellan flera av öarna är ganska långa och man får verkligen uppleva känslan av att segla till ute havs på den vidstäckta atlanten!

Ruttförslag 7 dagar:

Santa Cruz de Tenerife (Teneriffa) – San Miguel (Teneriffa) – Radazul (Teneriffa) – Puerto Calero (Lanzarote) – Graciosa (Lanzarote) – Las Palmas (Gran Canaria) – Santa Cruz de Tenerife (Teneriffa)

Väder och vind

Passadvindarna från nordost bestämmer hur vädret blir på kanarieöarna. Det är oftast en mycket tillförlitlig och jämn vind men som kan nå kulingstyrka (14-18 m/s), dock inte nära land eller bakom öarna där en lättare bris då oftast blåser.

Hyr förstklassiga segel och motorbåtar. Välkommen ombord!