Bokning

Hur hyr jag en båt från er?

Det är lätt att hyra båt från oss. Här på hemsidan kan du hitta våra olika båtar samt destinationer. När du har hittat ett resmål och båt som passar dig är det bara att kontakta oss via kontaktformuläret längst ner på sidan eller ringa oss på 08 240 230. Då ordnar vi med en offert.

När måste resan betalas?

Betalning måste erläggas innan det datum som står specifierat på offerten. Mer information om detta och övriga villkor hittar ni i våra uthyrningsvillkor.

Ladda ner våra uthyrningsvillkor här

Vad händer om jag ångrar mig?

Om båthyran avbeställs efter det att slutbetalningen erlagts går hela hyran samt förmedlingsavgiften förlorad. Det är dock möjligt att överlåta hyreskontraktet, utan kostnad, till en annan hyresgäst. Mer information om detta samt våra övriga hyresvillkor hittar ni i våra uthyrningsvillkor.

Ladda ner våra uthyrningsvillkor här

Vilken nautisk kompetens behövs i besättningen?

Grekland: Två förarintyg eller motsvarande
Kroatien: Ett förarintyg, samt ett VHF-certifikat
Turkiet: Ett förarintyg
Sverige: Ett förarintyg för båtar upp till 12X4 meter och kustskepparintyg för båtar över 12X4 meter
Obs! När du hyr utomlands behövs en engelsk version av dina dokument (blå boken från NFB fungerar utmärkt).

Båtar

Hur är båtarna utrustade?

Våra båtar har all nödvändig utrustning och överträffar kraven från myndigheterna vad gäller säkerhet. Du kan läser mer om hur vi utrustar våra båtar på sidan om utrustning:
Båtarnas utrustning

Kan jag få se bilder på just den båten jag vill hyra?

I dagsläget kan vi tyvärr inte erbjuda bilder på varje individuella båt. Detta beror på att båtutbudet ständigt förändras då vi alltid strävar efter att erbjuda de senaste båtarna av högsta kvalité.

Hur fungerar depositionen?

Innan du får tillgång till båten måste en deposition betalas som täcker eventuella skador på båten och utrustningen. Storleken på depositionen varierar beroende på båt men brukar uppgå till mellan 10 000 och 30 000 kronor. Den kan lämnas antingen på ett kredit- eller bankkort alternativt kontant. Depositionen täcker även försäkringssjälvrisken vid en större skada. Du kan läsa mer om depositionen i våra uthyrningsvillkor nedan.

Ladda ner våra uthyrningsvillkor här

Din resa

När får jag tillgång till båten?

Vi strävar alltid efter att du skall få tillgång till båten så fort som möjligt. Vi är dock också måna om du skall få en båt i toppskick – städad och fullt utrustad. Därför kan vi inte garantera tillgång till båten förrän klockan 16. Är båten färdig innan så får du givetvis tillgång till båten så fort som möjligt!

Hur fungerar in- och utcheckningen?

När du anländer till basen är det bara att gå förbi kontoret och anmäla er ankomst. Då tar ni hand om depositionen och det praktiska direkt så att ni är redo att ta emot båten så fort den är färdig. När ni tar emot båten går ni igenom den med vår kunniga personal som visar hur allting fungerar och svarar på frågor.

När ni återlämnar båten går ni återigen igenom båten med vår personal som kontrollerar att båten och utrustningen. Om allting är i ordning så lämnas depositionen tillbaka i sin helhet direkt. Eventuella skador dras från depositionen innan den återbetalas.

Kan jag få hjälp under resans gång?

Vi finns alltid tillgängliga på telefon och mejl under resan gång för frågor, tips och råd. Oavsett om ni behöver hjälp med att hitta en bra restaurang eller byta en trasig säkring så är ni alltid välkomna att ringa oss.

Destinationer

Vilka resmål erbjuder ni?

Med Sailmarine kan ni segla över hela världen. Vi erbjuder båtar bland annat i Grekland, Kroatien, Spanien, Italien, Frankrike, Madagaskar, Malaysia, Thailand, Seychellerna, Maldiverna, Turkiet och Indiska Oceanen. Titta gärna in på vår sida ”Destinationer” för att hitta ett resmål som passar er. Behöver ni hjälp med att hitta en passade destination så är ni varmt välkomna att ringa oss på 08-240 230 så kan vi personliga hjälpa er hitta ett resmål enligt era önskemål.

Vad händer om jag vill segla i ett område som inte finns med på hemsidan?

Vill ni segla i ett område som inte finns med på hemsidan så kan ni ringa oss på 08-240 230. Vi kommer göra vårt bästa för att hitta en båt i det område du önskar.

Erbjuder ni envägsseglingar?

Ja. Vi erbjuder envägsseglingar på flera olika resmål, exempelvis Grekland och Kroatien. Prova en envägssegling från Split – Dubrovnik!

Sailmarine

Varför Sailmarine?

Sailmarine är ledande vad gäller service och kvalité. Vårt mål att att erbjuda båtar och service av högsta standard och vi strävar ständigt efter att erbjuda en ännu bättre seglingsupplevelse för dig. För fler skäl att välja Sailmarine:

Varför Sailmarine?

Jag vill jobba på Sailmarine, var hittar jag mer information?

En viktig komponent i Sailmarines verksamhet är den kunniga och serviceinriktade personalen. Brinner du för livet på sjön? Vill du hjälpa andra uppleva den fantastiska världen på vattnet? Vill du jobba med oss så är ni välkomna att skicka in ett CV samt personligt brev till [email protected]

Vi lägger ut lediga tjänster på Arbetsförmedlingen. Du hittar oss hos AMS på länken nedan:

Sailmarine på Arbetesförmedlingen

Vilka är ni som jobbar på Sailmarine?

Sailmarines personal brinner för segling och gör sitt yttersta för att förmedla glädjen med att segla till er som kund.

Transport

Hur kommer jag till resmålet?

Smidigast är att boka ett flyg via vår flygsökmotor. Därefter ligger vår bas oftast nära marinan och vi kan hjälpa dig med transfern.

Hur bokar jag transfer från flygplatsen till marinan?

När du har bokat ditt flyg är det bara att skicka detaljerna till oss så ordnar vi en transfer åt er!

Till flygsökmotorn

Kan ni boka ett hotell åt mig?

Det är enklast att boka ditt hotell själv genom vår hotellsökmotor. Där kan du hitta hotell som ligger i närheten av våra resmål.

Till hotellsökmotorn

Hyr förstklassiga segel och motorbåtar. Välkommen ombord!